Μικρα βηματα

Μπορούμε να βελτιώσουμε την πνευματική μας ζωή ξεκινώντας από εκεί που βρισκόμαστε και μετά να προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Μπορούμε να ξεκινήσουμε με μικρά βήματα. Η βελτίωση μπορεί να είναι μικρή, αλλά θα είναι σταθερή. Αν δώσουμε προσοχή σε ό,τι έχει πράγματι σημασία κατά την εφαρμογή του μπακτι-γιογκα, τότε θα σημειώσουμε πρόοδο.

Μπορούμε να βελτιώσουμε το σαντανα ( καθημερινή πνευματική εξάσκηση ). Μπορούμε να κανονίσουμε να ξυπνάμε νωρίς. Φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι θα συμβεί. Βρείτε ένα καλό ξυπνητήρι ή κάποιον που ξυπνά πάντα νωρίς και είναι πρόθυμος να ξυπνήσει και σας. Και το πιο σημαντικό απ’ όλα, να πηγαίνουμε για ύπνο νωρίς.

Μπορούμε να βελτιώσουμε το τζαπα ( προσευχή με το κομποσχίνι ), για παράδειγμα, κρατώντας ένα Ημερολόγιο Ποιότητας του Τζαπα. Σημειώνετε κάθε μέρα πώς ήταν το τζαπα σας το πρωί ή κατά τη διάρκεια της μέρας. Αποτιμείστε το ο ίδιος. Δώστε του προσοχή. Δέκα έξι καλοί γύροι είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Ψάλετε μαζί με τη γνωστή κασέτα τζαπα του Σριλα Πραμπυπαντα, τουλάχιστον ορισμένες φορές. Διαβάζετε καθημερινά τουλάχιστον ένα εδάφιο και το ερμηνευτικό σχόλιο. Σημειώστε το βασικό θέμα. Γράψτε τι μπορείτε να εφαρμόσετε αύριο από το κείμενο που διαβάσατε.

Μ’αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ανανεώνουμε τον ενθουσιασμό μας κάθε μέρα και να έχουμε τη δύναμη να αναπτύσσουμε όμορφες σχέσεις αφοσίωσης με τους αφοσιωμένους υπηρέτες.Και τότε θα μπορούμε να συνεργαζόμαστε όμορφα στην αποστολή της διάδοσης της συνείδησης του Κρισνα σε όλο τον κόσμο.

Comments are closed.